Fresh!

Del 17 de maig fins al 8 de juny, al The Private Space i la Virreina, tindrem l’oportunitat de veure l’exposició Fresh!. Un projecte que pretén donar visibilitat ala Xarxa de Centres de Producció d’Arts Visuals a Catalunya i les seves produccions. La majoria dels centres que presenten alguns dels seus artistes també formen part dela XarxaProd. L’exposició ha estat comissariada pels diferents centres i plataformes.

El passat dijous vaig poder anar a la inauguració i tenir l’oportunitat de poder veure alguns dels treballs exposats i conèixer algun dels artistes. Un exemple és el granollerí Alex Santafé que presentava l’obra, Sun-Setting, una videocreació on, gràcies a un pla fix, només veiem les ombres de diferents objectes, persones, núvols sobre una superfície blanca.

L’artista, que també treballa la pintura, fa un treball d’investigació sobre el tractament de la llum, no només en el cinema o la fotografia, sinó en el funcionaven les càmeres obscures. Aquestes van ser tota una revolució al món de la pintura. Les càmeres obscures eren unes caixes tancades que tenien un orifici per on entrava la llum. L’orifici funcionava com una lent i projectava a la paret una imatge de l’exterior invertida.

Precisament és el que fa Santafé amb Sun-setting, una habitació tancada, amb un gran llenç on es reflecteixen les ombres del orifici de la habitació, en aquest cas una finestra. L’espectador, “veu” allò que hi ha a l exterior sense veure l’objecte real. Sinó que són representacions d’aquestes. Això també fa referència al Mite de la Caverna de Plató. Un referència que no ens ha d’estranyar si tenim en compte que Santafé es va llicenciar en filosofia.

A Fresh! podreu trobar més peces igual d’interessants, només us heu d’acostar a la galeria The Private Space, al Poblenou i a la Virreina, a la Rambla.

Més informació:

http://www.theprivatespacebcn.com/gallery/exhibitions/fresh

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: