El Viver de l’Estruch

estruchEl passat mes d’octubre es celebrava el  Open Think Tank  a la Fàbrica de Creació de les Arts en Viu l’Estruch de Sabadell que va ser organitzat per la plataforma Zzzinc i dirigit per Rubén Martínez.

Un simposi  anual on l’Estruch reflexiona sobre ell mateix. Per això, reuneix una sèrie de professionals que comparteixen les seves experiències envers la emprenedoria cultural i, a la vegada, fan un anàlisi del context actual en el sector. Aquesta edició es va centrar en el desenvolupament d’idees i possibles línies d’actuació per al futur del espai MediaEstruch.

Al Open es va treballar la idea de plantejar un viver que fomentés l’aprenentatge i, sobretot, l’emprenedoria cultural i tecnològica. Per això es va fer una auditoria oberta que es va portar a terme els dies, 15 i 17 d’octubre.

En la primera sessió, es va presentar la opinió de diferents professionals que podien aportar idees al projecte i exemples de diversos casos.

A la segona sessió, es va convidar part del teixit social, cultural i empresari de la ciutat (cosa admirable i bastant extraordinària). De manera que, per una banda, van conèixer el projecte i van poder donar-ne la seva opinió.

Ara, dos mesos després d’aquella trobada, el Viver de l’Estruch ja està en marxa, ja és una realitat. Això sí, encara està en una fase molt inicial. De moment ja s’ha obert la convocatòria  per a les residències en aquest espai, o sigui que, aviat, començarem a veure com funciona.

Però, què és?

Un espai de co-working per a projectes emergents, una iniciativa singular d’obertura, un espai al servei de la investigació, el desenvolupament i la innovació empresarial en el camp de les noves tecnologies.

Per a qui?

Per a projectes de recerca tecnològica, emprenedors, empreses, plataformes o investigadors que puguin estar interessats a disposar d’un marc de treball, de recerca i de visibilitat, per al seu desenvolupament. Persones amb noves idees, creatives i viables, pero, sobretot, que treballin seguint la filosofia del bé comú.

Com?

Oferint unes residències, amb un espai d’oficina en regim de co-working amb altres projectes empresarials, medialab amb infraestructura per a l R D i tecnològic i sala d assaig per al tanteig de prototips. Tot això en el context d un centre d’innovació creativa i social com és la Fabrica de Creació d Arts en Viu l ‘Estruch de Sabadell.

El viver de l’Estruch és un projecte de Trànsit Projectes i Umésdos.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: